TOP nejprodávanější knihy roku 2024, LUXOR

TOP 8 nejoblíbenějších knih roku 2024 (zatím)! Četli jste je všechny?

První půlka roku je za námi, a tak přišla správná chvíle se ohlédnout za tím, s jakými knížkami jste ji trávili nejčastěji! Stejně jako vkus našich čtenářů, i žebříček bestsellerů za první polovinu roku je krásně rozmanitý. Najdete tu hned dvě senzace TikToku, nějaké to napětí i knižní rozhovor – první místo ovšem opět s přehledem obsadila česká autorka. Podívejte se, jestli vám některá z TOP knih roku neutekla, a pokud ano, inspirujte se a dožeňte resty třeba na dovolené!

1. místo: Karin Lednická – Šikmý kostel 3

Jak dlouho trvá válka po tom, co skončí?
Navždy, pokud jí člověk prošel.

Bestseller Šikmý kostel, románová kronika ztraceného města Karviná, se po třech letech dočkal netrpělivě vyhlíženého pokračování. Sérii si zamilovalo už tolik čtenářů, že si 3. díl bez problémů vysloužil první místo v našem žebříčku! Opět se v něm vracíme za oblíbenými hrdiny Barkou, Fankou, Ženkou a dalšími – a také tentokrát jsme v prokresleném příběhu svědkem toho, jak velké i malé okamžiky dějin ovlivňují osudy obyčejných lidí v česko-polském pohraničí, a to po několik dalších generací.

Šikmý kostel

2. místo: Rebecca Yarros – Čtvrté křídlo

Fantasy senzace, která zbořila Instagram i TikTok – a její exkluzivní večerní předprodej také otřásl základy Paláce knih Luxor! Čtvrté křídlo spojuje tři věci, které tvoří neodolatelný příběh: brutální hry, nebezpečné draky a pořádně třaskavé sexuální napětí. Nesmlouvavá matka nařídí dvacetileté Violet, aby se připojila ke stovkám kandidátů, kteří se snaží vstoupit mezi elitní dračí jezdce. Violet sice není z těch nejurostlejších, zato jí ale nechybí důvtip, který bude muset zapojit ve velkém, aby obstála. A pak je tu tajemný a okouzlující Xaden… 500 stránek ještě nikdy neuběhlo tak rychle!

Čtvrté křídlo

3. místo: Patrik Hartl – Gazely

Knihy nejpopulárnějšího českého autora, který nedávno oslavil neuvěřitelný milion prodaných výtisků, jsou čtivé a návykové. A u románu Gazely tomu nebylo jinak. Na co se můžete těšit, pokud jste nejčtenější knihu minulého roku zatím nečetli? Jedná se o příběh bouřlivého týdne tří nejlepších kamarádek, které kdysi chodily do třídy s Prvokem, Šampónem, Tečkou a KarlemUdálosti několika všedních dní je vrhnou do takových turbulencí, že ani jedna z nich večer před víkendem netuší, jak bude její život vypadat v neděli.

Patrik Hartl – Gazely, foto: LUXOR

4. místo: Martin Moravec, Marek Dvořák – Mezi nebem a pacientem

Martin Moravec, novinář a autor několika bestsellerů, ze kterých si můžete pamatovat například Moje případy z 1. oddělení s Josefem Marešem, zabodoval i s dalším ze své série oblíbených knižních rozhovorů! Tentokrát vyzpovídal známého leteckého záchranáře Marka Dvořáka, který vás vezme do zákulisí profese, kde pouhé vteřiny rozhodují o životě a smrti. A jen tak mezi řečí: Víte, že už na podzim vyjde další knižní rozhovor Martina Moravce?

Martin Moravec a Marek Dvořák

5. místo: Shari Lapena – Všude samí lháři

Královna rodinných psychothrillerů Shari Lapena přišla s dalším bravurním příběhem! O autorčině popularitě svědčí už jen to, že novinka vyšla v květnu, přesto se ale stihla vyšplhat do žebříčku nejprodávanějších knih prvního půlroku. Jako obvykle jde o knihu, kterou nelze odložit, dokud nerozuzlíte poslední vlákna zapleteného případu. Vydáte se v ní do městečka Stanhope, ze kterého doslova sálá klid a bezpečí. Ovšem jen do doby, než se ztratí devítiletá Avery, a najednou se ukáže, že se ve spořádaném sousedství nedá nikomu věřit…

Shari Lapena - Všude samí lháři, foto: LUXOR

6. místo: Kristýna Trpková – Někdo z nás

Autorka oblíbené detektivní série a držitelka Ceny Jiřího Marka za nejlepší detektivku Kristýna Trpková se vydala za hranice svého obvyklého žánru a vydala svůj první thriller. A zřejmě se trefila do černého! Herelovi jsou obyčejní lidé, sourozenci, kteří vždy drží při sobě. Jednou jim ale domácí idylku naruší děsuplný objev na zahradě jejich starého rodinného domu – a rázem se probudí k životu jejich minulost i mučivé tajemství, které nikdy nemělo spatřit světlo světa… Jak snadné je ztratit důvěru v někoho, koho známe celý život?

Kristýna Trpková – Někdo z nás, foto: LUXOR

7. místo: Hannah Grace – Na ledě

Aby se jedna kniha na žebříčku umístila hned ve dvou jazykových verzích, to tu snad ještě nebylo. A teď se to podařilo TikTokové senzaci Na ledě! Nejen v Luxoru je Icebreaker jedním z největších bestsellerů mezi anglickými knihami. A teď tato opojná romance plná vzrušující chemie a žhavého škádlení konečně vyšla i česky – a také si hned získala své fanoušky. Rivalita mezi krasobruslařkou a hokejistou v tomto hravém romcomu přeroste v něco mnohem víc… Na ledě ještě nikdy nebylo tak žhavo!

Hannah Grace - Na ledě

8. místo: Robert Galbraith – Černočerné srdce

Již šestý díl detektivní série s Cormoranem Strikem a Robin Ellacottovou, kterou pod pseudonymem píše J. K. Rowlingová, oběma vyšetřovatelům představí podoby zla, s jakými se dosud nesetkali… Do jejich kanceláře vtrhne rozrušená žena – spoluautorka kresleného seriálu Černočerné srdce, kterou pronásleduje člověk z internetu. Robin usoudí, že jí nemají jak pomoci, a případ pustí z hlavy. Potom je ale mladá žena zavražděna, a to přímo na hřbitově, kde se její seriál odehrává. Jedná se o více než 1100 stránek kvalitního čtení, rozhodně tedy budete mít na chvíli o zábavu postaráno.

Robert Galbraith – Černočerné srdce

Chcete být neustále v obraze? Sledujte žebříček nejprodávanějších knih, e-knih a audioknih týdne, který pro vás aktualizujeme každé pondělí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *