5 důvodů, proč propadnout audioknihám - blog Luxor

5 důvodů, proč propadnout audioknihám

Nad papírovou knížku není, slýcháme často od zapálených knihomolů. My však poslední dobou čím dál více propadáme audioknihám – a máme pro vás 5 důvodů, proč si je zamilujete i vy!

Stihnete přečíst mnohem víc knížek

Znáte to sami – všechny ty lákavé novinky i doporučení od přátel vedou k tomu, že seznam čtenářských přání roste mnohem závratnějším tempem, než jakým se vůbec dá číst! S audioknihou se ponoříte do příběhu i ve chvílích, kdy to papírová kniha neumožňuje. Třeba při vaření, nákupu nebo běhu. Ve svou knihomolskou chvilku tak proměníte cesty do práce, cvičení i každodenní povinnosti.

20230811 Luxor 10

Tip: K venčení si pusťte Psí poslání, k pečení se zase nejlépe hodí Cukrárna v Paříži.

20240430 Luxor 31

Do pár minut se můžete pustit do čtení

Už se vám stalo, že jste dočetli jeden díl série a nutně potřebovali ihned vědět, jak bude příběh pokračovat? Nedej bože, když se to stane zrovna ve chvíli, kdy má knihkupectví zavřeno, nebo jste dokonce na dovolené… Audioknihu v aplikaci Můj Luxor koupíte na pár kliknutí a můžete se hned pustit do poslechu.

Tip: Mezi nejposlouchanější série momentálně patří Bridgertonovi a detektivní případy Kristýny Trpkové.

Herecké výkony umocní zážitek z knihy

Audioknihy obvykle čtou zkušení herci, kteří dokážou obyčejnou knihu proměnit v hotovou rozhlasovou hru. Často nechybí hudební podkres, více herců, kteří propůjčují hlas různým postavám, nebo zvukové efekty – u toho se zkrátka snad ani nelze nudit!

Tip: U Vlastního životopisu Agathy Christie v podání Aleny Vránové úplně zapomenete, že k vám nepromlouvá sama královna detektivek. Naprosto zaslouženě taky získala titul Audiokniha roku 2023!

agatha christie

Máte postaráno o desítky hodin zábavy

Taky se vám stává, že veškerou hudbu máte ohranou, žádný ze zásoby podcastů úplně nesedí vaší náladě, a tak nakonec posloucháte tisíckrát dokola stejný playlist? S audioknihou si odpustíte rozhodování a o zábavu máte na dlouho postaráno! Ty nejkratší sice s klidem zvládnete před spaním, u virtuálních „bichlí“ se ale stopáž počítá na desítky hodin.

Tip: Na usnutí si dejte Malého prince, hotový balzám na duši, který zvládnete na jeden zátah. A pokud hledáte něco pořádně výživného, Pilíře země mají více než dva dny. Ano, myslíme tím jen první díl. Nebo je libo více než 11 dní (!) čistého času s Písní ledu a ohně?

Už nikdy se neocitnete bez knížky

Pokud někam vyrážíte jen s tím úplně nejnutnějším, co je na prvním místě? Telefon! Někdy zkrátka dáte přednost menšímu (nebo žádnému) zavazadlu a knížka zůstane doma. A většinou jako naschvál právě v ten den uvíznete v dopravní špičce nebo čekáte hodinu na poště. S audioknihou (nebo e-knihou, ale o tom zase někdy příště) v mobilu si ale jakýkoliv nečekaný prostoj snadno zpříjemníte!

20240215 Luxor 61 edited

Abyste se mohli do děje ponořit skutečně kdykoliv a kdekoliv, využijte aplikaci Můj Luxor! S tou budete mít svou knihovnu kdykoliv na dosah ruky, vždy přesně ví, kde jste skončili, a navíc můžete poslouchat (nebo číst e-knihy) i offline.

Abychom vám objevování světa audioknih trochu usnadnili, výběr bestsellerů u nás teď pořídíte s až 50% slevou. Příjemný poslech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *