Do kina na Fantastická zvířata a kde je najít

Mlok Scamander je magizoolog, který cestujte po celém světě, hledá a dokumentuje fantastická zvířata. Doufá, že se mu podaří představit je kouzelnické společnosti, která by je (podle jeho názoru) měla ochraňovat. Během svých cest posbíral řadu tvorů, malých i velkých, které schovává ve svém očarovaném kufru. Mlok je outsider, trochu podivný mladík, který má radši společnost svých zvířat než ostatních kouzelníků a čarodějek. Pochází z Anglie, kde studoval v Bradavicích, byl však vyloučen. Tenkrát se za jeho setrvání ve škole přimlouval jediný profesor – Albus Brumbál. Nikdo v té době nepředpovídal, že Mlok jednou napíše jednu z nejdůležitějších školních učebnic – Fantastická zvířata a kde je najít.

„Moji hrdinové jsou vždycky lidé, kteří si připadají odlišní, stigmatizováni nebo jinak vyčlenění. Kolem toho se točí většina mých děl. A rozhodně se kolem toho točí i tento film.“ říká spisovatelka a autorka scénáře J. K. Rowlingová. Mlok se na svých cestách ocitá v New Yorku, v kouzelnické společnosti, které úplně nerozumí. Už z Dějin kouzelnictví v Severní Americe je patrné, že se američtí kouzelníci nečarům (mudlům) straní, v živé paměti mají otřesně procesy ze Salemu. Celý kouzelnický svět je přísně utajován. Mlokova zvířata, která uprchnou z jeho kufru, tak místním přidělají nejednu vrásku na čele.

Fantastická zvířata a kde je najít byla učebnice, kterou Harry Potter používal ve škole. „Během psaní Pottera mě začal Mlok Scamander velmi zajímat. Takže jsem toho o Mlokovi hodně věděla.“ dodává Rowlingová, která má v plánu Mlokův příběh vyprávět v celkem 5 filmech. Víme také, že bude mladý magizoolog hodně cestovat – první díl se odehrává v New Yorku, ale příště se prý podíváme do Paříže.

Poprvé se také setkáváme ve světě Harryho Pottera s tím, že jednou z hlavních postav je mudla. Jacob Kowalski pracuje v konzervárně a sní o tom, že se stane pekařem. Ale pak potká Mloka Scamandera, který ho uvrhne do víru událostí kolem svých fantastických zvířat. Nejdřív si Jacob myslí, že se zbláznil, později však přijme fakt, že se právě ocitl uprostřed dobrodružství, kterému se nevyrovnají ani jeho nejdivočejší sny.

Hlavní čtveřici pak doplňují sestry Goldsteinovy. Tina (zkratka jména Porpentina) je chytrá a cílevědomá čarodějka, která žije v New Yorku a pracuje pro KOKUSA, Queenie je Tininou mladší, temperamentnější sestrou, která je nepopiratelně krásná, ale pod slušivým zevnějškem skrývá víc, než je na první pohled patrné.

A samozřejmě nechybí spousta fantastických zvířat, které si už před filmem můžete prostudovat v Bestiáři Harryho Pottera. Uvidíme kůroleza, okamii, hrabáka a mnohé další. Film režiséra Davida Yatese má v českých kinech premiéru 17. listopadu, nenechte si ho ujít.

Soutěž (ukončena)

Důležité: Výherci voucherů z půlnočního prodeje knihy Harry Potter a prokleté dítě v Paláci knih Luxor se mohou na předpremiéru v Praze registrovat v samostatném formuláři do 13. listopadu 2016. (Registrace ukončena)

Vyhrajte vstupy na předpremiéru v Praze a ve Zlíně. V Praze promítáme 16. 11. 2016 od 20:00 v kině Atlas, ve Zlíně můžete jít s námi na film ve stejný den v 18:00. Soutěž končí 13. listopadu, další den vybereme výherce. Úplná pravidla soutěže (použité foto: Freeman-ent.cz, trailery)

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *